Bij SCALE IT begrijpen we dat in de moderne werkplek, efficiëntie en samenwerking de sleutels zijn tot succes. Voor velen is Microsoft Teams inmiddels een bekende tool geworden. Dit platform biedt, mits goed ingezet, enorme kansen om de productiviteit en de samenwerking binnen je team te versterken. Microsoft Teams is echter meer dan alleen een platform voor berichtenverkeer. Zijn we ons werkelijk bewust van alles wat Teams kan bieden? Het is tijd om diepgaander te verkennen welke functies en voordelen dit veelzijdige instrument te bieden heeft.

Terug naar de basis
Basisbeginselen en meer

Microsoft Teams biedt een platform voor chat, vergaderingen, oproepen en samenwerking. Op het eerste gezicht lijkt het een simpele chatapplicatie, maar Teams integreert naadloos met Office 365-apps en biedt functies die verder gaan dan alleen berichten versturen.

 • Teams en kanalen
  Teams zijn gemaakt rondom groepen mensen binnen je organisatie, zoals afdelingen of projectgroepen. Binnen een Team kunnen Kanalen worden aangemaakt voor specifieke onderwerpen of taken. Dit helpt bij het organiseren van gesprekken en maakt het makkelijker om informatie terug te vinden.
 • Samenwerken aan documenten
  Een van de meest krachtige aspecten van Teams is de mogelijkheid om in real-time samen te werken aan documenten. Dit gebeurt via de integratie met Office 365-apps zoals Word, Excel en PowerPoint. Veranderingen worden direct gesynchroniseerd, waardoor teamleden altijd de meest recente versie van een document zien.
 • Vergaderingen en oproepen
  Teams maakt het eenvoudig om virtuele vergaderingen te houden, compleet met video- en audiofuncties, het delen van schermen, en zelfs digitale whiteboards. Het plannen van vergaderingen kan direct vanuit Teams of via Outlook gedaan worden, waarbij de integratie met de Office 365-agenda ervoor zorgt dat alles naadloos verloopt.
Geavanceerde functies
 • Automatisering en bots
  Wat veel gebruikers niet weten, is dat Teams ook krachtige automatiseringsfuncties en bots biedt. Deze kunnen worden gebruikt om veelvoorkomende taken te automatiseren, herinneringen in te stellen, of zelfs complexe workflows te beheren.
 • Veiligheid en compliance
  Voor organisaties die met gevoelige informatie werken, biedt Teams geavanceerde veiligheids- en compliance-functies. Dit omvat data-encryptie, compliance-standaarden, en de mogelijkheid om toegangsrechten fijnmazig in te stellen.
 • Apps en integraties
  Teams staat open voor integratie met een breed scala aan apps en diensten, zowel van Microsoft als van derden. Dit betekent dat je workflows kunt creëren die verder gaan dan alleen de Office 365-suite, en Teams tot het hart van je digitale werkplek kunt maken.
Efficiënte werkomgeving creëren
Tips voor effectief gebruik

Bij SCALE IT moedigen we je aan om verder te kijken dan de basisfuncties en de volle kracht van Teams te ontgrendelen.

 • Organiseer je Teams en kanalen logisch
  Denk goed na over hoe je je organisatie structureert binnen Teams om de communicatie zo efficiënt mogelijk te maken.
 • Maak gebruik van de zoekfunctie
  Met de krachtige zoekfunctie van Teams vind je snel berichten, bestanden en zelfs mensen terug.
 • Pas notificaties aan
  Teams biedt uitgebreide mogelijkheden om notificaties aan te passen, zodat je alleen meldingen krijgt voor wat echt belangrijk is.
 • Verken de beschikbare apps en integraties
  Door het integreren van aanvullende apps en diensten, kan Teams een nog centralere rol in je werkproces spelen.

Door de tips en inzichten die we hebben gedeeld te gebruiken, kun je een werkomgeving creëren die niet alleen efficiënt is, maar ook bevorderlijk voor innovatie en groei.

SCALE IT: Jouw partner voor veilige IT

Bij SCALE IT erkennen we de uitdagingen waarmee jouw organisatie te maken heeft. Wij zorgen ervoor dat jouw IT-omgeving veilig is, terwijl we ook zorgen dat je medewerkers eenvoudig en efficiënt kunnen (samen)werken. Onze IT-specialisten weten precies hoe ze dit voor jou kunnen realiseren! Wil je ontdekken hoe we de beveiliging van jouw IT kunnen versterken zonder concessies te doen aan de gebruiksvriendelijkheid?

Maak dan een afspraak met onze Customer Advisor, Daniel.

Neem contact op

Meer interessante artikelen

Laat je inspireren
Daniel von Kriegenbergh
Chief Customer Advisor

Klaar voor de volgende stap?

Het begint allemaal met een goed gesprek. Over ondernemen, niet over IT. Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Ik kom graag met je sparren.