Volgens recent onderzoek gebruikt 71% van de organisaties cloudgebaseerde tools voor een deel van hun IT-beveiligingsbehoeften, wat de trend naar cloudoplossingen en het belang van diensten zoals Intune en Autopilot onderstreept.

Bij SCALE IT zetten we ons ook volledig in om IT-omgevingen van onze klanten veilig en efficiënt te organiseren. In deze blog vertellen we je meer over twee revolutionaire mogelijkheden aangeboden door de Microsoft Cloud: Microsoft Intune en Windows 365 Autopilot: cruciaal zijn voor het naadloos en veilig functioneren van je organisatie in deze technologisch geavanceerde tijd.

Werken met toekomstgerichte technologie
Ontdek Microsoft Intune en Autopilot

Microsoft Intune, een cloudgebaseerde dienst, stelt je organisatie in staat om apparaten en applicaties effectief te beheren. Het faciliteert veilige toegang tot bedrijfsgegevens voor werknemers, ongeacht hun locatie. Aan de andere kant, Autopilot, een reeks technologieën speciaal ontworpen voor Windows 11, vereenvoudigt de configuratie van apparaten, automatiseert beleidsregels en instellingen en zorgt voor een soepele uitrol van nieuwe apparatuur.

De synergie tussen Intune en Autopilot

De ware kracht van Microsoft Intune en Autopilot wordt onthuld wanneer ze samen worden gebruikt, waardoor organisaties een geïntegreerde, end-to-end apparaatbeheeroplossing krijgen. Deze combinatie stelt je in staat om bedrijfsapparaten en -apps veilig en efficiënt te beheren, van het initialiseren van nieuwe apparaten met Autopilot tot het voortdurende beheer en onderhoud met Intune.

Het proces begint met Autopilot, dat zorgt voor de initiële configuratie van apparaten met alle vereiste instellingen en beleidsregels. Zodra deze stap is voltooid, neemt Intune het stokje over voor het beheer van de apparaten, het installeren van apps en het waarborgen van hun veiligheid en up-to-date status.

Voordelen van integratie

De samenwerking tussen Microsoft Intune en Autopilot biedt veel voordelen, waaronder volledige automatisering van apparaatbeheer, waardoor je kostbare IT-middelen efficiënter kunt inzetten en de werklast voor IT-teams vermindert. Bovendien verbetert het de IT-beveiliging van je organisatie aanzienlijk door middel van apparaat versleuteling en geavanceerde bescherming tegen bedreigingen, waardoor de zorgen over dataverlies of cyberaanvallen afnemen. Tot slot garanderen de flexibiliteit en schaalbaarheid van deze Cloud gebaseerde tools dat ze aan de behoeften van zowel kleine bedrijven als multinationals kunnen voldoen.

Samen sparren
Jouw IT-uitdagingen bespreken?

Bij SCALE IT zijn we trots op het feit dat we vooroplopen in de adoptie van toekomstgerichte technologieën zoals Microsoft Intune en Autopilot. Onze expertise stelt ons in staat om je apparaatbeheer te verbeteren, of je nu zoekt naar manieren om je groeiende aantal apparaten beter te beheren of je IT-beveiliging te versterken.

Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we samen jouw IT-uitdagingen kunnen aanpakken.

SCALE IT: Jouw partner voor veilige IT

Bij SCALE IT erkennen we de uitdagingen waarmee jouw organisatie te maken heeft. Wij zorgen ervoor dat jouw IT-omgeving veilig is, terwijl we ook zorgen dat je medewerkers eenvoudig en efficiënt kunnen (samen)werken. Onze IT-specialisten weten precies hoe ze dit voor jou kunnen realiseren! Wil je ontdekken hoe we de beveiliging van jouw IT kunnen versterken zonder concessies te doen aan de gebruiksvriendelijkheid?

Maak dan een afspraak met onze Customer Advisor, Daniel.

Neem contact op

Meer interessante artikelen

Laat je inspireren
Daniel von Kriegenbergh
Chief Customer Advisor

Klaar voor de volgende stap?

Het begint allemaal met een goed gesprek. Over ondernemen, niet over IT. Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Ik kom graag met je sparren.