Wat is Microsoft Intune?

Microsoft Intune is een Cloud gebaseerde oplossing voor het beheren van mobiele apparaten van je medewerkers. Met Microsoft Intune kan je zelf bepalen hoe de laptops, tablets en mobiele telefoons binnen jouw organisatie gebruikt worden. Dat is niet alleen goed voor de productiviteit van je medewerkers, maar ook voor de veiligheid van jouw bedrijf of organisatie.

SCALE IT Workspace

De moderne en flexibele digitale werkplek voor jouw organisatie op basis van Microsoft Intune.

SCALE IT Workspace
Puck de Haan met laptop
Even dieper in de materie

Hoe werkt Microsoft Intune?

Microsoft Endpoint Manager

Als je rondgekeken hebt naar Microsoft Intune, dan ben je vast ook Microsoft Endpoint Manager (MEM) tegengekomen. MEM is een combinatie van Microsoft Intune en Configuration Manager. MEM biedt modern beheer en zorgt ervoor dat al je gegevens in de cloud bereikbaar én beveiligd zijn. Daarnaast biedt MEM hulpprogramma’s voor het beheren en bewaken van mobile devices, servers en meer en geeft toegang tot de programma’s van Microsoft 365.

Mobile Apllication Management

Beheer niet alleen met gemak apparaten, maar ook de mobiele apps op de apparaten. Met Mobile Application Management kun je als beheerder apps toevoegen of toewijzen aan gebruikers of gebruikersgroepen. De apps kunnen ook door de beheerder geconfigureerd worden, zodat ze voor alle medewerkers gebruikt kunnen worden met specifieke instellingen. Ook is het mogelijk om rapporten te bekijken over het app-gebruik en op basis daarvan de digitale werkplek  van je bedrijf te optimaliseren.

Mobile Device Management

Intune is gemaakt om je mobiele apparaten te beheren op een manier die past bij jouw organisatie. Mobile Device Management op maat dus. Nadat je medewerkers de apparaten hebben geregistreerd, krijgen ze een set met regels en instellingen. Zo houd je controle over instellingen, functies en beveiliging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verplicht stellen van wachtwoorden, 2 factor authenticatie of het aanmaken van een VPN-verbinding.

Bring-your-own-device (BYOD)

Voor persoonlijke apparaten is volledige controle en beheer vanuit de organisatie vaak niet mogelijk of wenselijk. Dat wil niet zeggen dat Microsoft Intune bij het principe van bring-your-own-device niet gebruikt kan worden. Geef gebruikers bijvoorbeeld de mogelijkheid om te registreren voor toegang tot de resources van uw organisatie via meervoudige verificatie (MFA).

Zorgeloos ondernemen
Microsoft Intune in jouw organisatie

Als ondernemer wil je zorgeloos kunnen ondernemen, zonder zorgen over de veiligheid van je bedrijfsgegevens. Met MS Intune beheer je alle apparaten op afstand en 100% vanuit de cloud. Zo heb je altijd zelf de touwtjes in handen.

Intune is geïntegreerd met Azure Active Directory (Azure AD) en kan gebruikt worden met de Microsoft 365 producten. Helemaal Intune dus met je andere applicaties.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze IT experts helpen je graag! Ze kunnen de mogelijkheden binnen jouw organisatie op het gebied van Intune uitgebreid bespreken.

Meer weten over de voordelen van Microsoft Intune?

In dit whitepaper vertellen we je alles over de voordelen van Microsoft Intune, de cloudservice die zich richt op Mobile Endpoint Management, Mobile Application Management en Mobile Device Management. De oplossing voor het beheren van mobiele apparaten van je medewerkers.

Lees de whitepaper
Daniel von Kriegenbergh
Chief Customer Advisor

Klaar voor de volgende stap?

Het begint allemaal met een goed gesprek. Over ondernemen, niet over IT. Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Ik kom graag met je sparren.