Wat is Microsoft Intune?

Microsoft Intune is een onderdeel van Enterprise Mobility + Security (EMS) van Microsoft. Het is een cloudservice die Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM) mogelijk maakt. Met Microsoft Intune kan je zelf bepalen hoe de mobiele telefoons, tablets en laptops binnen jouw organisatie gebruikt worden. Dat is niet alleen goed voor de productiviteit van je medewerkers, maar ook voor de veiligheid van jouw bedrijf of organisatie.

Microsoft Intune is geïntegreerd met Azure Active Directory (Azure AD) en kan gebruikt worden met de Microsoft 365 producten. Helemaal Intune dus met je andere applicaties.

SCALE IT Intune
Man op bank leest het nieuws
Even dieper in de materie

Hoe werkt Microsoft Intune?

Microsoft Intune en MDM

Microsoft Intune is gemaakt om je mobiele apparaten te beheren op een manier die past bij jouw organisatie. Mobile Device Management op maat dus. Nadat je medewerkers de apparaten hebben geregistreerd, krijgen ze een set met regels en instellingen. Zo houd je controle over instellingen, functies en beveiliging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verplicht stellen van wachtwoorden, 2 factor authenticatie of het aanmaken van een VPN-verbinding.

Microsoft Intune en MAM

Beheer niet alleen met gemak apparaten, maar ook de mobiele apps op de apparaten. Met Mobile Application Management kun je als beheerder apps toevoegen of toewijzen aan gebruikers of gebruikersgroepen. De apps kunnen ook door de beheerder geconfigureerd worden, zodat ze voor alle medewerkers gebruikt kunnen worden met specifieke instellingen. Ook is het mogelijk om rapporten te bekijken over het app-gebruik en op basis daarvan de digitale werkplek  van je bedrijf te optimaliseren.

Microsoft Endpoint Manager

Als je rondgekeken hebt naar Microsoft Intune, dan ben je vast ook Microsoft Endpoint Manager (MEM) tegengekomen. MEM is een combinatie van Microsoft Intune en Configuration Manager. MEM biedt modern beheer en zorgt ervoor dat al je gegevens in de cloud bereikbaar én beveiligd zijn. Daarnaast biedt MEM hulpprogramma’s voor het beheren en bewaken van mobile devices, servers en meer en geeft toegang tot de programma’s van Microsoft 365.

Bring-your-own-device (BYOD)

Voor persoonlijke apparaten is volledige controle en beheer vanuit de organisatie vaak niet mogelijk of wenselijk. Dat wil niet zeggen dat Microsoft Intune bij het principe van bring-your-own-device niet gebruikt kan worden. Geef gebruikers bijvoorbeeld de mogelijkheid om te registreren voor toegang tot de resources van uw organisatie via meervoudige verificatie (MFA).

Microsoft Intune in jouw organisatie?

Als ondernemer wil je zorgeloos kunnen ondernemen, zonder zorgen over de veiligheid van je bedrijfsgegevens. Met Microsoft Intune beheer je alle apparaten op afstand en 100% vanuit de cloud. Zo heb je altijd zelf de touwtjes in handen.

Bekijk samen met ons waar jouw kansen liggen, hoe je kan groeien en wat wij voor je kunnen betekenen. We nemen alles door. Zo weet je zeker dat je aan ons de juiste hebt.

Twee handen geven elkaar een boks
Samen werken

Wij zijn SCALE IT. De IT dienstverlener waar alles draait om mensen

Ondernemen is mensenwerk. Vraagt om verbinding. Is sociaal. Door continu ervaring en kennis te delen, kun je groeien als organisatie. Dat ervaren wij zelf ook. Elke dag opnieuw.

Ons team bestaat uit echte vakmensen. Die niet alleen goed zijn in het regelen van jouw IT, maar ook in het communiceren daarvan. Want werken aan IT doen we samen. We houden van een goed gesprek. Over jouw organisatie en de kansen die er liggen.

De mensen achter SCALE IT
Daniel von Kriegenbergh
Daniel von Kriegenbergh
Chief Customer Advisor bij SCALE IT

Klaar voor de volgende stap? Het begint allemaal met een goed gesprek. Over ondernemen, niet over IT.

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? We stellen je graag voor aan Daniel. Samen bespreken we wie we zijn, waar we blij van worden en wat we samen kunnen bereiken.