In een wereld waarin de digitale technologie zich snel ontwikkelt, is beveiliging belangrijker dan ooit. Terwijl organisaties de voordelen van digitale transformatie massaal omarmen, wordt het beschermen van gevoelige gegevens en het implementeren van sterke beveiligingsmaatregelen een prioriteit.

Bij SCALE IT begrijpen we hoe belangrijk het is om een uitgebreide beveiligingsstrategie te hebben. Daarom richten we ons in dit blog op de Microsoft Security Score – een krachtig hulpmiddel dat jouw organisatie helpt om een sterke beveiligingshouding te ontwikkelen.

Een handige analysetool
Wat is Microsoft Security Score?

De Microsoft Security Score, onderdeel van Microsoft Secure Score, is een analysetool die ontworpen is om jou te helpen de beveiliging van jouw Microsoft 365- en Azure-omgevingen te evalueren en te verbeteren. De tool geeft een numerieke score die jouw huidige beveiligingsstatus weerspiegelt en biedt aanbevelingen om jouw beveiligingsmaatregelen te versterken. Hoe hoger jouw score, hoe sterker jouw beveiligingshouding.

Wist je dat organisaties die hun Microsoft Security Score met slechts 10% verhogen, kunnen hun kans op een beveiligingsinbreuk met bijna 20% verminderen?

Waarom jouw Microsoft Security Score verbeteren?

 1. Verklein het risico:
  Een hogere security score betekent een lager risico op beveiligingsinbreuken. Door de aanbevelingen van Microsoft Security Score op te volgen, kun je de kans op cyberaanvallen en datalekken aanzienlijk verkleinen.
 2. Continue verbetering:
  Beveiliging is geen eenmalige taak, maar een doorlopend proces. Microsoft Security Score zorgt ervoor dat je jouw beveiligingsmaatregelen voortdurend verbetert en aanpast aan nieuwe bedreigingen.
 3. Voldoen aan regelgeving:
  Veel sectoren hebben strikte eisen op het gebied van gegevensbescherming en beveiliging. Een hoge security score kan jou helpen om aan deze wettelijke vereisten te voldoen en mogelijke boetes en juridische problemen te vermijden.
 4. Zichtbaarheid en controle:
  De score biedt een duidelijk en uitgebreid overzicht van jouw beveiligingshouding. Deze zichtbaarheid stelt IT-beheerders in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en beveiligingstaken effectief te prioriteren.
Wat is er nodig?
Hoe verbeter je jouw Microsoft Security Score?

Stel je voor dat je een middelgroot bedrijf runt dat regelmatig met gevoelige klantgegevens werkt. Door eenvoudige stappen te nemen, zoals Multi-Factor Authenticatie (MFA) inschakelen en software up-to-date houden, kun je jouw security score aanzienlijk verbeteren. Dit resulteert in minder zorgen over mogelijke datalekken en meer vertrouwen in jouw digitale beveiliging.

Het verbeteren van jouw Microsoft Security Score is eenvoudig met de volgende strategieën:

 1. Schakel Multi-Factor Authenticatie (MFA) in:
  MFA voegt een extra beveiligingslaag toe door meerdere vormen van verificatie te vereisen. Deze eenvoudige, maar effectieve maatregel voorkomt ongeautoriseerde toegang tot jouw systemen.
 2. Houd software regelmatig bij:
  Zorg ervoor dat alle software, inclusief besturingssystemen en applicaties, up-to-date is met de nieuwste beveiligingspatches. Regelmatige updates repareren kwetsbaarheden die door aanvallers kunnen worden misbruikt.
 3. Versleutel gevoelige gegevens:
  Versleutel gevoelige gegevens zowel tijdens verzending als in rust. Dit zorgt ervoor dat zelfs als gegevens worden onderschept of zonder toestemming worden geopend, ze onleesbaar blijven.
 4. Implementeer voorwaardelijke toegangsbeleidsregels:
  Voorwaardelijke toegangsbeleidsregels helpen bij het beveiligen van de toegang tot jouw bronnen door te eisen dat aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan voordat toegang wordt verleend. Dit kan factoren omvatten zoals de locatie van de gebruiker, apparaatcompliance en risiconiveau.
 5. Geef regelmatige beveiligingstrainingen:
  Informeer jouw medewerkers over beveiligingsbest practices, phishing-aanvallen en andere veelvoorkomende bedreigingen. Een goed geïnformeerde werkvloer is een cruciaal onderdeel van een sterke beveiligingshouding.
Verbeter jouw Security Score met de hulp van SCALE IT

In een tijd waarin cyberbedreigingen steeds geavanceerder worden, is het van essentieel belang om proactieve stappen te ondernemen om de gegevens en systemen van jouw organisatie te beschermen. Microsoft Security Score is een onmisbaar hulpmiddel in deze missie, dat duidelijke richtlijnen biedt voor het verbeteren van jouw beveiligingsmaatregelen.

Samenwerken met SCALE IT zorgt ervoor dat jij de expertise en ondersteuning krijgt die nodig zijn om jouw security score te maximaliseren en een sterke verdediging tegen cyberbedreigingen te behouden. Ons team van experts staat klaar om jou te helpen de Microsoft Security Score te begrijpen en optimaal te benutten. Laten we samen werken aan een veilige digitale toekomst voor jouw organisatie.

Voor meer informatie over hoe SCALE IT jou kan helpen jouw Microsoft Security Score te verbeteren, neem vandaag nog contact met ons op. Jouw beveiliging is onze prioriteit.

Neem contact op

Meer interessante artikelen

Laat je inspireren
Daniel von Kriegenbergh
Chief Customer Advisor

Klaar voor de volgende stap?

Het begint allemaal met een goed gesprek. Over ondernemen, niet over IT. Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Ik kom graag met je sparren.