Jouw bedrijfsgegevens zijn goud waard. Het is de basis van je operationele en strategische besluitvorming. Houdt je bedrijfsprocessen draaiende. En stelt je in staat om waarde te leveren aan je klanten. Wat als je essentiële gegevens in verkeerde handen vallen? De gevolgen kunnen variëren van productiviteitsverliezen tot ernstige juridische problemen en reputatieschade. Met Microsoft Intune zorg je ervoor dat de gegevens van jouw organisatie achter slot en grendel liggen. Mits je Intune goed inricht natuurlijk.

Terug naar de basis
Wat is Microsoft Intune?

Microsoft Intune is een cloud-gebaseerde service. Het helpt je organisatie bedrijfsapparaten en applicaties te beheren en te beveiligen. Zelfs de manier waarop gegevens worden gedeeld en geopend. Maar het is meer dan alleen een tool. Het is een complete oplossing om de complexiteit van jouw digitale werkplek te beheren.

Het fijne van werken met Microsoft Intune is dat het goed kan worden ingezet voor kleine organisaties, middelgrote bedrijven en multinationals. Intune is flexibel en schaalbaar genoeg om aan al je bedrijfsbehoeften te voldoen. Zie jij veel veranderingen in je team? Dan is het gemakkelijk om je IT omgeving hierop in te richten. De kracht van Microsoft Intune zit hem in de veelzijdigheid van de oplossing. Het werkt over platformen heen. Ondersteunt een breed scala aan apparaten en applicaties. En biedt uitgebreide beveiligings- en beheerfuncties die je helpen om de gegevens van je organisatie te beschermen. Tegelijkertijd maximaliseert het de productiviteit.

Hoe werkt Microsoft Intune?

De werking van Intune omvat drie hoofdelementen.

  • Mobile Device Management (MDM): geeft je controle over apparaten
  • Mobile Application Management (MAM): geeft je controle over hoe applicaties worden gebruikt
  • Integratie met andere Microsoft 365-producten

Intune kan naadloos samenwerken met tools zoals Azure Active Directory en Advanced Threat Analytics. Samen bieden ze een volledige oplossing voor het beveiligen en beheren van je IT omgeving.

Microsoft Intune en het beschermen van bedrijfsgegevens

Intune speelt een cruciale rol in het beschermen van bedrijfsgegevens. Of je medewerkers nu gebruik maken van bedrijfsapparaten of hun eigen apparaten. Intune biedt een oplossing om ervoor te zorgen dat bedrijfsgegevens veilig blijven. Hierbij maakt het niet uit of werknemers apparaten op kantoor, thuis of onderweg gebruiken.

Hoe zet je Intune in om je gegevens te beschermen?

Microsoft Intune beschermt gegevens op verschillende manieren. Ten eerste biedt het krachtige encryptie voor data-at-rest en data-in-transit, waardoor onbevoegde toegang wordt voorkomen. Maar Intune gaat verder dan dat. Het geeft je ook de mogelijkheid om toegangs- en deelbeleid in te stellen op basis van gebruikersidentiteit, apparaat status, netwerklocatie en nog veel meer. Dit betekent dat je de controle hebt over wie toegang heeft tot je gegevens. Vanaf welk apparaat en onder welke omstandigheden.

Intune en Bring Your Own Device

Daarnaast biedt Intune functies zoals selective wipe. Hiermee kun je bedrijfsgegevens van een apparaat verwijderen zonder de persoonlijke gegevens van de gebruiker te beïnvloeden. Dit is bijvoorbeeld nuttig bij BYOD-scenario's (Bring Your Own Device). Hierbij  gebruiken medewerkers hun persoonlijke apparaten voor werkdoeleinden.

Wil je meer weten over Microsoft Intune en BYOD? Check de Whitepaper over Microsoft Intune.

Samen werken
Een veilige IT omgeving met SCALE IT

Bij SCALE IT geloven we in de kracht van Microsoft Intune voor het beveiligen van jouw bedrijfsgegevens. Als Microsoft-Goldpartner hebben we de expertise om Intune effectief te implementeren en beheren. Ons team van IT specialisten helpt je graag om te achterhalen hoe veilig jouw IT omgeving momenteel is.

Intune
Wil je meer weten over gegevensbeveiliging met Microsoft Intune?

Maak dan een afspraak met onze Customer Advisor, Daniel.

Neem contact op

Meer interessante artikelen

Laat je inspireren
Daniel von Kriegenbergh
Chief Customer Advisor

Klaar voor de volgende stap?

Het begint allemaal met een goed gesprek. Over ondernemen, niet over IT. Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Ik kom graag met je sparren.