Maak je data visueel
Microsoft Power BI

Natuurlijk, als ondernemer heb je een neus voor mogelijkheden. Je ziet kansen. Vaak op buikgevoel of wat je hoort van anderen. Maar liever baseer je keuzes toch gewoon op data. Alleen is dat soms wat complex. Hoe haal je de juiste inzichten naar boven uit tal van databronnen? Dat is waar Microsoft Power BI te hulp schiet.

Power BI is een van de vele Microsoft producten. Het is software die Microsoft heeft ontwikkeld voor Business Intelligence (BI). Met Power BI kun je grote aantallen databronnen verbinden en vervolgens rapporten aanmaken die inzicht geven in een wirwar aan data. Microsoft Power BI bestaat al enkele jaren en was aanvankelijk gebaseerd op functies in Microsoft Excel. Wie vertrouwd is met Excel zal nog altijd snel uit de voeten kunnen met Power BI. Maar de mogelijkheden gaan inmiddels veel verder.

Piet Baarssen met laptop
Microsoft Power BI
Breng trends in beeld

Vooral als het gaat om analyseren en het visueel fraai weergeven van bijvoorbeeld trendlijnen, blinkt Power BI uit. De Microsoft software helpt data uit uiteenlopende bronnen van je hele organisatie bij elkaar te brengen. Denk bijvoorbeeld aan databases in Azure, Excel-documenten, Sharepoint en bedrijfsinformatiesystemen zoals Dynamics 365 en Salesforce. Maar eigenlijk zijn de mogelijkheden onbegrensd, zeker als databronnen werken met datastandaarden zoals JSON en XML.

Laptop met grafiek
Microsoft Power BI
Gartner Magic Quadrant

Wil je werken met Gartner Magic Quadrant (MQ)? Geen probleem. Microsoft is koploper in het gebruik van Magic Quadrant. Met Magic Quadrant en Power BI kun je marktonderzoekrapporten maken gebaseerd op kwalitatieve data-analyse . Hierdoor krijg en houd je zicht op trends in de markt. Met de combinatie van inzicht in jouw bedrijf én de markt, kun je de beste strategische keuzes maken voor jouw hele organisatie. 

Bureau met werkende handen achter de computer
Samen veilig werken

Benut alle mogelijkheden van Power BI

We laten je graag de mogelijkheden zien van de desktopapplicatie (Power BI Desktop). We brengen data samen, bouwen modellen en dashboards en genereren rapporten. Maar we ondersteunen ook bij alle andere onderdelen van Power BI. Zoals de online Power BI-dienst voor het bouwen en bekijken van dashboards, de Power BI Report Server voor het delen van rapporten of een van de mobiele apps voor o.a. Android en iOS en Windows.

Onze diensten

SCALE IT Workspace

  • Drie eenvoudige pakketten
  • Altijd en overal bereikbaar
  • Jouw eigen IT Coach
De SCALE IT Workspace

Managed Services

  • Beheer van Azure omgeving
  • 24/7 toegang tot support
  • Zorgeloos ondernemen
Managed Services

Blijf op de hoogte

Nieuws
Twee handen geven elkaar een boks
Over SCALE IT

Bij ons draait het om mensen. Niet om IT

Ondernemen is mensenwerk. Vraagt om verbinding. Is sociaal. Door continu ervaring en kennis te delen, kun je groeien als organisatie. Dat ervaren wij zelf ook. Elke dag opnieuw.

Ons team bestaat uit echte vakmensen. Die niet alleen goed zijn in het regelen van jouw IT, maar ook in het communiceren daarvan. Want werken aan IT doen we samen. We houden van een goed gesprek. Over jouw organisatie en de kansen die er liggen.

Over ons
Daniel von Kriegenbergh
Chief Customer Advisor

Klaar voor de volgende stap?

Het begint allemaal met een goed gesprek. Over ondernemen, niet over IT. Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Ik kom graag met je sparren.