Hoe werkt Azure Virtual Desktop?

Azure Virtual Desktop is een flexibele en schaalbare oplossing die werkt op het Azure-cloudplatform. In AVD krijgen alle gebruikers een moderne werkplek en delen ze de (virtuele) apps met andere gebruikers in de cloud. Dit maakt werken met de Azure Virtual Desktop kosteneffici├źnt en onderhoudsvrij. En werken met AVD zorgt ook nog eens voor een geweldige nieuwe Microsoft 365-ervaring. Thuis, op kantoor of onderweg.

In het kort
Van RDS naar AVD

Azure Virtual Desktop is de vervanger van Windows Remote Desktop (RDS), waarmee veel organisaties op afstand (bijvoorbeeld thuis-)werken mogelijk maken. In AVD is de gebruikerservaring is enorm verbeterd, onder meer door de beste Windows 10 desktop ervaring.

  • Veel betere ervaring met OneDrive, Exchange Online en Outlook
  • Ge├»ntegreerde Edge-browser en Microsoft App Store
  • Eenvoudig beheren van meerdere gebruikersprofielen
Werken vanuit de cloud
Flexibel en laagdrempelig

Azure Virtual Desktop is beschikbaar vanaf de Microsoft Azure Cloud. Als organisatie heb je geen omkijken naar de onderliggende infrastructuur; je bent alleen verantwoordelijk voor je eigen applicaties en data.

In Azure maak je snel virtuele werkplekken aan. En zijn ze niet meer nodig, dan zet je ze eenvoudig weer uit. Zo kun je snel reageren als de situatie daarom vraagt. En betaal je alleen wat je gebruikt.

Springende man met laptoptas
Twee handen geven elkaar een boks
Samen werken

Wij zijn SCALE IT. De IT dienstverlener waar alles draait om mensen

Ondernemen is mensenwerk. Vraagt om verbinding. Is sociaal. Door continu ervaring en kennis te delen, kun je groeien als organisatie. Dat ervaren wij zelf ook. Elke dag opnieuw.

Ons team bestaat uit echte vakmensen. Die niet alleen goed zijn in het regelen van jouw IT, maar ook in het communiceren daarvan. Want werken aan IT doen we samen. We houden van een goed gesprek. Over jouw organisatie en de kansen die er liggen.

De mensen achter SCALE IT
Daniel von Kriegenbergh
Daniel von Kriegenbergh
Chief Customer Advisor bij SCALE IT

Klaar voor de volgende stap? Het begint allemaal met een goed gesprek. Over ondernemen, niet over IT.

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? We stellen je graag voor aan Daniel. Samen bespreken we wie we zijn, waar we blij van worden en wat we samen kunnen bereiken.