Wat is Azure Virtual Desktop

Azure Virtual Desktop (AVD) is de vervanger van Windows Remote Desktop Services (RDS), waarmee veel organisaties op afstand (bijvoorbeeld thuis-)werken mogelijk maken. In AVD is de gebruikerservaring enorm verbeterd, onder meer door de beste Windows 10 desktop ervaring.

  • Veel betere ervaring met OneDrive, Exchange Online en Outlook
  • Geïntegreerde Edge-browser en Microsoft App Store
  • Eenvoudig beheren van meerdere gebruikersprofielen
Hoe werkt Azure Virtual Desktop?

Azure Virtual Desktop is een flexibele en schaalbare oplossing die werkt op het Azure-cloudplatform. In AVD krijgen alle gebruikers een moderne werkplek en delen ze de (virtuele) apps met andere gebruikers in de cloud. Dit maakt werken met de Azure Virtual Desktop kostenefficiënt en onderhoudsvrij. En werken met AVD zorgt ook nog eens voor een geweldige nieuwe Microsoft 365-ervaring. Thuis, op kantoor of onderweg.

Werken in de cloud
Flexibel en laagdrempelig

Azure Virtual Desktop is beschikbaar vanaf de Microsoft Azure Cloud. Als organisatie heb je geen omkijken naar de onderliggende infrastructuur; je bent alleen verantwoordelijk voor je eigen applicaties en data.

In Azure maak je snel virtuele werkplekken aan. En zijn ze niet meer nodig, dan zet je ze eenvoudig weer uit. Zo kun je snel reageren als de situatie daarom vraagt. En betaal je alleen wat je gebruikt.

Meer weten over AVD?

Onze consultants helpen je graag! Ze kunnen de mogelijkheden binnen jouw organisatie op het gebied van AVD uitgebreid met je bespreken.

De 7 voordelen van Azure Virtual Desktop

Azure Virtual Desktop is voor bijna iedere organisatie geschikt. Dus waarschijnlijk ook voor die van jou. In dit artikel vertellen we je de 7 voordelen van AVD.

Lees meer
Daniel von Kriegenbergh
Chief Customer Advisor

Klaar voor de volgende stap?

Het begint allemaal met een goed gesprek. Over ondernemen, niet over IT. Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Ik kom graag met je sparren.