Jouw werkplekken nemen een centrale rol in binnen jouw organisatie. Daar moet alles goed werken. Altijd. En vanaf iedere locatie. Moderne en professionele werkplekken vragen dan ook om gedegen onderhoud en werkplekbeheer.

En dan gaat het niet alleen om het inrichten en klaarzetten van de werkplek. De hele omgeving speelt mee, dus ook alle devices zoals een laptop, computer, printer en meer. En ook beveiligings- en software-updates, installatie van programma's, oplossen van storingen, helpdesk support en preventief onderhoud zijn van groot belang. Om dit voor alle werkplekken soepel te laten verlopen, ben je als organisatie vaak nogal wat tijd en geld kwijt. 

Wist je bijvoorbeeld dat…

Een werkplek gemiddeld €100 per maand aan beheer kost?

De kosten voor onderhoud en beheer zijn gemiddeld €100 per maand, per werkplek. Heb je 50 medewerkers in dienst, dan ben je dus al snel €60.000 per jaar kwijt aan beheer- en onderhoudskosten. En dan betaal je vaak ook nog voor werkplekken die niet eens in gebruik zijn.

Het onderhoud van een werkplek 4 uur per maand kost?

Het onderhouden en beheren van een werkplek neemt gemiddeld 4 uur per maand in beslag. Denk hierbij aan beveiligings- en software-updates, installatie van programma's, oplossen van storingen, helpdesk support en preventief onderhoud. En dat geldt dus ook voor de werkplekken die niet of nauwelijks in gebruik zijn.

Een werkplek hierdoor 4 uur per maand onbereikbaar is?

De gemiddelde werkplek is door onderhoud en beheer zo’n 4 uur per maand niet bereikbaar. De 'downtime' bij een storing is al snel een uur. Tel daar de tijd bij op die wordt besteed aan updates, installaties en support, en je verliest bij 20 medewerkers zomaar 80 uur (!) per maand aan kostbare werktijd. Bedenk eens welke new business je in die tijd allemaal kan binnenhalen.

Ruim 40% van de werkplekken niet veilig is?

Meer dan 40% van de werkplekken in Nederland is niet 100% veilig. Helaas zijn maar weinig medewerkers goed op de hoogte van de veiligheidsrisico's. Daardoor zijn in veel organisaties de infrastructuur en bedrijfsprocessen niet opgewassen tegen cybercrime, ransomware en CEO fraude. En doordat we allemaal meer thuiswerken, hebben IT-afdelingen steeds minder invloed op de infrastructuur. Dat geeft hackers en andere cybercriminelen meer kans op het bemachtigen van jouw bedrijfsgevoelige gegevens.

Goed werkplekbeheer is belangrijk

Werkplekbeheer is de laatste jaren dan ook steeds belangrijker geworden. Met goed en modern werkplekbeheer kun je geld besparen (niet meer betalen voor werkplekken die je niet gebruikt) en de productiviteit van je medewerkers verhogen (betere samenwerking op afstand).

Bij SCALE IT kunnen we die moderne werkplek realiseren, beheren en onderhouden. Met de SCALE IT Workspace kun je vanaf elke plek werken en je applicaties en bestanden bereiken. En doordat je met applicaties in de cloud werkt, bespaar je op de kosten en zijn je data veilig. Je bent altijd up to date en écht volledig beschermd tegen cybercrime, spam en virussen. En je systemen zijn schaalbaar, dus geen capaciteitsproblemen of vertragingen meer. Wij zorgen gewoon dat alles werkt. Altijd. Zodat jij vrij bent om te doen waar je goed in bent: ondernemen.

Meer weten over ons werkplekbeheer?

Nieuws

Blijf op de hoogte
Daniel von Kriegenbergh
Chief Customer Advisor

Klaar voor de volgende stap?

Het begint allemaal met een goed gesprek. Over ondernemen, niet over IT. Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Ik kom graag met je sparren.