We krijgen regelmatig vragen over het inrichten van moderne werkplekken. Hier geven we de antwoorden op die vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op; we helpen je graag verder.

1. Is de moderne werkplek wel veilig?

Nu jouw medewerkers niet meer altijd binnen de firewall werken, is het cruciaal dat de inlog- en aanmeldprocedures op orde zijn. Je wil weten of degene die toegang vraagt tot digitale middelen ook daadwerkelijk jouw medewerker is. Wil je veiligheidsrisico’s verkleinen, dan is multifactorauthenticatie dus een pre. Daarnaast wil je als organisatie eisen kunnen stellen aan de apparaten en applicaties die toegang vragen tot bedrijfsdata. Ook dat is mogelijk. Kortom: het antwoord op deze vraag is ja. Maar je moet de tools en devices wel op de juiste manier beheren. Meer weten over dit onderwerp? Lees deze whitepaper over veilig remote werken.

2. Is beveiliging implementeren wel gebruiksvriendelijk?

Een goede beveiliging vraagt extra stappen en toewijding van je medewerkers, daar ontkom je niet aan. Dus is het essentieel dat je medewerkers de meerwaarde van security ervaren en vanaf het begin betrokken worden in het beveiligingsproces. Alleen dan heeft de security-strategie kans van slagen. Je kan een hoop frustratie en onnodige extra handelingen voorkomen door de vertaalslag te maken van medewerker naar technologie. What’s in it for me wordt dan what’s in it for them. Samen tegen cybercrime!

3. Hoe haal ik het meeste uit Microsoft 365?

Door Microsoft 365 kunnen jouw medewerkers altijd en overal efficiënt met elkaar samenwerken en communiceren. De oplossingen met Microsoft 365 zijn eindeloos, en dat maakt het ook meteen ingewikkeld. Iedere organisatie heeft natuurlijk zijn eigen wensen en behoeften. Misschien ben je alleen op zoek naar een fijn werkende e-mailomgeving. Of wil je jouw medewerkers juist helemaal kunnen laten werken in een overzichtelijke moderne werkplekomgeving met meerdere Microsoftapplicaties? Een goed advies op maat is hierin wel op zijn plek! Laat het ons weten als je hulp nodig hebt.

4. Hoe kan ik alle apparaten op afstand beheren?

Beheren van je moderne werkplek vanuit de cloud? Dat kan met Microsoft Intune. Het is een cloudservice gericht op MDM (Mobile Device Management) en Mobile Application Management (MAM). Met Intune bepaal je zelf hoe laptops, mobiele telefoons en bijvoorbeeld tablets worden gebruikt. Beleidsregels voor het beheer van toepassingen kun je zelf opstellen. En gebruikt een medewerker zijn of haar eigen telefoon? Geen probleem! Microsoft Intune zorgt dat jouw bedrijfsgegevens veilig blijven én dat organisatiegegevens kunnen worden geïsoleerd van de persoonlijke gegevens. Lees hier alle ins en outs over Microsoft Intune.

5. Wat zijn de voordelen van Software as a Service (SaaS)?

Steeds meer organisaties kiezen voor softwarepakketten via een SaaS-model. Je wordt hiermee geen eigenaar van het systeem, maar je krijgt op afstand toegang tot een softwarepakket dat geïnstalleerd staat op de server van de leverancier. Toegang wordt verleend via een cloud-verbinding. De grootste voordelen? Het is snel te gebruiken, en meestal tegen lagere kosten. De mate van schaalbaarheid en integratie wordt ook vaak genoemd als groot voordeel. Daarnaast zijn upgrades automatisch en is het makkelijk in gebruik. Lees hier meer over onze SaaS oplossingen

6. Waarom is gebruikersadoptie belangrijk?

Gebruikersadoptie is een vakterm die verwijst naar alle activiteiten die nodig zijn om jouw medewerkers nieuwe tools en technologie te laten omarmen en als het ware te ‘adopteren’. Bij IT-adoptie staat het bereiken van de medewerker centraal. Het overkoepelende doel moet zijn: medewerkers kunnen met de nieuwe tooling hun eigen taken beter, efficiënter en veiliger uitvoeren. Dit gaat verder dan het uitleggen en opstellen van een stappenplan. Medewerkers moeten intrinsiek gemotiveerd worden en vertrouwen opbouwen om de adoptie te laten slagen. Wil je weten hoe je dit inregelt? Binnenkort publiceren we hier een whitepaper over. Hou het in de gaten!

7. Beveiliging van de hardware, waar moet je aan denken?

Bij IT-security denk je misschien allereerst aan softwarebeveiliging. Maar ook hardware moet aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Zo bestaat het risico dat (kleine) hardware-apparaten gestolen kunnen worden. Met een eventueel datalek tot gevolg. Daarnaast is er bij veel organisaties sprake van Bring Your Own Device (BYOD). Duidelijke afspraken over de te nemen beveiligingsmaatregelen zijn ook hier van belang.

Samenwerken met SCALE IT?

Bij SCALE IT kunnen we jouw moderne digitale werkplek realiseren, beheren en onderhouden. Met de SCALE IT Workspace kun je vanaf elke plek werken en je applicaties en bestanden bereiken. En doordat je met applicaties in de cloud werkt, bespaar je op de kosten en zijn je data veilig. Je bent altijd up to date en écht volledig beschermd tegen cybercrime, spam en virussen. En je systemen zijn schaalbaar, dus geen capaciteitsproblemen of vertragingen meer. Wij zorgen gewoon dat alles werkt. Altijd. Zodat jij vrij bent om te doen waar je goed in bent: ondernemen.

Meer weten over de moderne werkplek in jouw organisatie?

Nieuws

Blijf op de hoogte
Daniel von Kriegenbergh
Chief Customer Advisor

Klaar voor de volgende stap?

Het begint allemaal met een goed gesprek. Over ondernemen, niet over IT. Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Ik kom graag met je sparren.