Microsoft heeft de naam Windows Virtual Desktop veranderd. Vanaf nu heet de clouddienst Azure Virtual Desktop. Naast de nieuwe naam, krijgt de dienst van Microsoft ook drie nieuwe functies.

Met deze nieuwe functies van Azure Virtual Desktop kunnen je medewerkers makkelijker hybride werken. Dus zowel thuis als op kantoor:

  1. Azure Virtual Desktop krijgt ondersteuning voor het beheren van multi-session virtual machines in Microsoft EndPoint Manager. Met multi-session virtual machines kunnen meerdere gebruikers een enkele VM delen. Systeembeheerders kunnen deze VM's in de toekomst dus beheren via EndPoint Manager, net zoals met fysieke Windows-apparaten. Hierdoor wordt de uitrol van applicaties en updates naar dergelijke VM's makkelijker voor systeembeheerders. Deze nieuwe feature is momenteel beschikbaar als preview.
  2. Ook de ondersteuning voor Azure Active Directory wordt verbeterd. Hiermee kunnen organisaties de virtuele machines en apptoegang van gebruikers beheren en beveiligingsfuncties hanteren. Gebruikers kunnen hun Azure Virtual Desktop-instances in de toekomst gemakkelijker koppelen aan Azure Active Directory. Zo maak je heel eenvoudig verbinding met de virtuele machines vanaf 'ieder apparaat'. In de toekomst krijgt deze AAD-integratie nieuwe beveiligingsfuncties, zoals ondersteuning voor FIDO2 en single sign-on. De Azure Active Directory-integratie is binnenkort beschikbaar als preview.
  3. Ten slotte krijgt Azure Virtual Desktop een nieuwe QuickStart-optie. Hiermee kun je binnen enkele minuten een virtuele machine instellen. Ook van deze functie is binnenkort een previewversie beschikbaar.

Wat is Azure Virtual Desktop?

Azure Virtual Desktop is een nieuwe, uitgebreide clouddienst, voor het gebruiken van een virtuele desktop met applicaties, op basis van Windows 10. Vergelijk het met je vertrouwde RDS, inclusief applicaties, maar dan in de Microsoft cloud. WVD combineert Microsoft 365 (Office, Windows 10 en EMS) met Azure. Hierdoor wordt thuiswerken een stuk eenvoudiger.

Lees alle voordelen van Azure Virtual Desktop

Meer weten over werken in de cloud?

Wij kijken vooruit

Nieuws