Microsoft Intune voor organisaties

Tegenwoordig is een combinatie tussen werken op afstand en werken op kantoor de standaard bij veel organisaties. Hybride werken is here to stay. Als ondernemer wil je dat dit veilig en zorgeloos gebeurt. Maar hoe houd je de controle over de apparaten van je medewerkers, zowel op kantoor als bij thuiswerken? En hoe zorg je tegelijkertijd voor een fijne gebruikservaring zonder beperkingen voor medewerkers tijdens hun werken?

De oplossing is er, in de vorm van de nieuwe cloudservice van Microsoft: Microsoft Intune. Met een combinatie van Mobile Device Management en Mobile Application Management houd je de controle en verbeter je productiviteit en veiligheid binnen jouw organisatie. Zo beheer je alle apparaten op afstand en bepaal je zelf waar elk apparaat aan moet voldoen.

Waarom kies je voor Microsoft Intune?

Controle van apparaten

Met Microsoft Intune bepaal jij aan welke vereisten de apparaten binnen jouw organisatie moeten voldoen. Daardoor zorg je ervoor dat software (zoals firewalls en virusbescherming) up-to-date is, kun je encryptie afdwingen of voorkomen dat gehackte of gestolen apparaten nog toegang krijgen tot jouw online werkomgeving. Wel zo veilig.

Configuratie van apparaten

Push apps en certificaten naar apparaten om te zorgen dat jouw medewerkers toegang hebben tot alle tools die ze nodig hebben om hun werk goed uit te voeren. Rechten kunnen per gebruiker aangepast worden om bedrijfsgegevens te beschermen. Dit kan ook op afstand, wat handig is bij diefstal of verlies van een apparaat.

Apparaatbeheer op afstand

De voordelen van Microsoft Intune op een rij

Beveiliging van bedrijfsgegevens

Met Microsoft Intune zorg je dat jouw bedrijfsgegevens beveiligd blijven én dat organisatiegegevens kunnen worden geïsoleerd van de persoonlijke gegevens van jouw medewerkers.

Schaalbaar op gebruikersniveau

Het is mogelijk om te ‘schalen’ op gebruikersniveau. Zo heb je met het gebruik van Microsoft Intune per medewerker de keuze wat voor hardware wordt gebruikt. Meer of minder medewerkers? Of gebruikt niet iedereen dezelfde apparaten? Je kan altijd gemakkelijk op- en afschalen.

Stel zelf beleidsregels in

Je kan zelf beleidsregels instellen voor de apparaten die eigendom zijn van de organisatie en voor apparaten die eigendom zijn van medewerkers. Met Microsoft Intune kun je gemakkelijk Windows-beveiligingsrichtlijnen implementeren om de medewerkers – door middel van alerts – automatisch te instrueren en apparaten te beveiligen.

Gebruiksgemak voor medewerkers

Hoog niveau van gebruiksgemak voor jouw medewerkers. Inloggen werkt met single sign-on (SSO), de Microsoft Intune bedrijfsportal-app start automatisch wanneer verbinding met het internet wordt gemaakt en relevante applicaties worden direct geïnstalleerd.

 

 

Hoe kan SCALE IT je helpen?

Wil je meer weten over Microsoft Intune, heb je advies nodig voor het maken van je keuze of wil je graag hulp bij de implementatie. Dan kan SCALE IT je helpen. En natuurlijk staan we ook na de implementatie voor je klaar! Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Twee handen geven elkaar een boks
Samen werken

Wij zijn SCALE IT. De IT dienstverlener waar alles draait om mensen

Ondernemen is mensenwerk. Vraagt om verbinding. Is sociaal. Door continu ervaring en kennis te delen, kun je groeien als organisatie. Dat ervaren wij zelf ook. Elke dag opnieuw.

Ons team bestaat uit echte vakmensen. Die niet alleen goed zijn in het regelen van jouw IT, maar ook in het communiceren daarvan. Want werken aan IT doen we samen. We houden van een goed gesprek. Over jouw organisatie en de kansen die er liggen.

De mensen achter SCALE IT
Daniel von Kriegenbergh
Chief Customer Advisor

Klaar voor de volgende stap?

Het begint allemaal met een goed gesprek. Over ondernemen, niet over IT. Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Ik kom graag met je sparren.