Christian van der Veer is mede-eigenaar van A+B Adviesgroep, een financieel adviesbureau gevestigd in Nijkerk. Met inmiddels vijftien medewerkers bedienen ze acht financiële disciplines onder één dak. Goed werkende én veilige IT is een cruciale voorwaarde. In deze klantcase vertellen we hoe we A+B Adviesgroep naar Microsoft Intune hebben gemigreerd.

A+B Adviesgroep werkt sinds begin 2022 samen met SCALE IT. Christian vertelt: “SCALE IT neemt de volledige automatisering voor ons uit handen. Van het beheer van de systemen, veiligheidsimplementaties, het inzichtelijk maken van veiligheidsrisico’s tot aan het advies dat hierbij komt kijken.”

Security check met een externe audit

Nadat SCALE IT Microsoft Intune had gemigreerd, heeft de organisatie een risicoanalyse laten uitvoeren door een externe partij. Op 11 punten is de IT-veiligheid gecontroleerd en de uitkomsten werden beoordeeld van goed tot zeer goed. “We hebben deze audit expres na de migratie met Microsoft Intune gepland. Het was natuurlijk heel fijn om een dubbele check te doen: zijn de devices en de gegevens volledig beveiligd? Met de uitkomsten zijn we erg blij!”

Advies van onze SCALE IT COACH

Christian vertelt dat hij zich graag laat adviseren op het gebied van IT door Wouter Sprunken, Wouter is namelijk de SCALE IT Coach voor A+B Adviesgroep. “Wouter kent onze organisatie door en door en weet precies wat we nodig hebben op IT-gebied. Hij kwam dus ook met het idee om Microsoft Intune te migreren. We hadden al een licentie die we niet volledig gebruikten én onze medewerkers werken ook regelmatig thuis (controle over de devices is dan noodzakelijk). De beslissing voor een overstap was daarom zo gemaakt.”

Samen werken
Zo werden de medewerkers meegenomen met de IT-migratie

Na een IT-migratie is de situatie natuurlijk altijd even wennen voor medewerkers. Daarom is het belangrijk hen in dit proces mee te nemen. Waarom maken we deze overstap en wat kan jij doen om de overgang voor jezelf zo soepel mogelijk te laten verlopen? “Voor onze organisatie is er gekozen om iedereen een eigen laptop te geven waarop ingelogd kan worden. Medewerkers moeten nu wel iets bedachtzamer zijn wanneer ze thuis willen werken, omdat ze de laptop dan wel mee moeten nemen. Op de dag van de overstap was SCALE IT aanwezig om alles goed in te regelen voor de medewerkers, dat was heel prettig. Sowieso ben ik blij met de korte lijntjes. ”

De IT-adoptie stap voor stap door het implementatieproces verweven

Het bereiken van de medewerker staat bij IT-adoptie centraal. Het overkoepelende doel is dat de medewerkers met de nieuwe tooling hun eigen taken beter, efficiënter en veiliger kunnen uitvoeren. Maar dit gaat verder dan het uitleggen en opstellen van een stappenplan. Medewerkers van A+B Adviesgroep moeten intrinsiek gemotiveerd worden en vertrouwen opbouwen om de adoptie te laten slagen. Ook in dit proces begeleidt een IT Coach de organisatie. Je kunt alles over een goede IT-adoptie lezen in deze whitepaper.

Samenwerken op basis van vertrouwen

Christian geeft als laatste mee hoe blij hij is met de samenwerking. “Ik werk alleen samen met partijen die ik kan vertrouwen en dat gevoel zat bij SCALE IT meteen goed. Ze pakken vragen adequaat op en weten ons proactief te adviseren.”

Op zoek naar een IT-dienstverlener waar het draait om mensen?

Wij bieden simpele, flexibele en schaalbare werkplekoplossingen. Dat klinkt misschien technisch, maar bij SCALE IT draait het vooral en juist om mensen. Want ondernemen is mensenwerk. Vraagt om verbinding. Is sociaal. Daarom bouwen we graag een sterke relatie met je op. Zodat we je de beste service kunnen bieden en kennis en ervaring kunnen delen. Pas dan kun je groeien als organisatie. Dat ervaren wij zelf ook. Elke dag opnieuw.

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Kom met ons praten. Samen bekijken we waar jouw kansen liggen. Hoe je kan groeien. We nemen alles door. Zo weet je zeker dat je aan ons de juiste hebt.

Nieuws

Meer interessante artikelen
Daniel von Kriegenbergh
Chief Customer Advisor

Klaar voor de volgende stap?

Het begint allemaal met een goed gesprek. Over ondernemen, niet over IT. Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Ik kom graag met je sparren.