IT goed geregeld voor jouw gemeente

Jouw gemeente moet beschikken over betrouwbare en veilige IT-systemen. De IT omgevingen van gemeenten zijn vaak groot en complex, om het nog maar niet te hebben over de vele wettelijke voorschriften en veiligheidsnormen, zoals gegevensbescherming en privacywetgeving. IT systemen moeten ook goed kunnen samenwerken met de IT-omgevingen van andere gemeenten en overheidsinstanties. Een flink pakket aan IT uitdagingen dus! Gelukkig weet ons team van IT specialisten precies tegen welke IT uitdagingen jullie gemeente aanloopt. Zo weten we snel welke oplossingen bij jullie uitdagingen passen.

De IT uitdagingen van gemeenten

Gemeenten hebben een unieke set uitdagingen als het gaat om IT-beheer. Je IT-systemen moeten veilig en betrouwbaar zijn om gevoelige informatie te beschermen. Je hebt te doen met het beheren van een breed scala aan activiteiten, zoals burgerregistratie, belastingen, vergunningen, en sociale diensten. Tegelijkertijd moeten gemeenten in staat zijn om te voldoen aan specifieke regelgeving die geldt voor de publieke sector. En daarnaast wil je het je medewerkers natuurlijk zo gemakkelijk mogelijk maken om snel en veilig online (samen) te werken.

Het belang van een veilige IT omgeving voor gemeenten

Recentelijk werd het belang van een sterke en veilige IT omgeving nog maar eens duidelijk voor gemeenten in Nederland. Want als het mis gaat, dan gaat het ook flink mis. In 2020 kwam een gemeente in het nieuws omdat ze te maken kreeg met een grote ransomware-aanval. Het bleek dat de gemeente geen goede back-up strategie had. Hierdoor zijn veel gegevens verloren gegaan. Ook was de beveiliging van het IT-systeem niet op orde, waardoor de aanvallers makkelijk toegang hadden tot het systeem. Door de aanval waren de gemeentelijke diensten tijdelijk niet bereikbaar, wat zorgde voor overlast voor inwoners en bedrijven. De gemeente heeft inmiddels maatregelen genomen om de IT-beveiliging te verbeteren en herhaling te voorkomen.

IT oplossingen die passen bij de publieke sector

Als IT-partner bieden we een breed scala aan diensten en IT-oplossingen die specifiek zijn ontworpen om aan de behoeften van je gemeente te voldoen. Of het nu gaat om het beheren van het netwerk en infrastructuur, het implementeren van geavanceerde beveiligingsmaatregelen of het bieden van deskundig advies en ondersteuning op maat, wij zijn er om te helpen! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw gemeente? Kom met ons sparren. Samen bespreken we jullie uitdagingen en vragen. Heb je een vraag voor één van onze IT specialisten? Neem dan direct contact met ons op.

Check de mogelijkheden voor jouw gemeente
Samen werken
Bij SCALE IT draait het om mensen

Onze expertise op het gebied van IT-beheer voor gemeenten is gebaseerd op onze ervaring en diepgaande kennis van de sector. Wij begrijpen de complexe uitdagingen waarmee gemeenten worden geconfronteerd. Maar nog belangrijker, weten wij hoe mensen met IT werken.

Bij SCALE IT geloven we dat technologie het meest effectief is wanneer het wordt ondersteund door menselijke connectie en samenwerking. Daarom werken we nauw met je samen om op maat gemaakte oplossingen te bieden die je gemeente ondersteunen en doelen helpen bereiken.

Man op bank aan het bellen
Daniel von Kriegenbergh
Chief Customer Advisor

Klaar voor de volgende stap?

Het begint allemaal met een goed gesprek. Over ondernemen, niet over IT. Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Ik kom graag met je sparren.