In een wereld waarin IT-beveiliging steeds belangrijker wordt, staat het vinden van doeltreffende beveiligingsmaatregelen bovenaan de prioriteitenlijst van elke organisatie. Multi-factor authenticatie (MFA) is een van de meest betrouwbare methoden om digitale gegevens te beschermen. Je kent het wel, datgene wat altijd nodig lijkt te zijn op momenten dat je je mobiel niet direct bij de hand hebt. Misschien soms wat vervelend? Absoluut! Toch is MFA buitengewoon belangrijk en onmisbaar geworden in ons digitale bestaan. 

Terug naar de basis
Wat is Multi-Factor Authenticatie?

Multi-factor authenticatie is een beveiligingssysteem dat meer dan één vorm van verificatie vereist voordat je toegang krijgt tot een systeem. Dit betekent dat naast een wachtwoord ook een andere vorm van authenticatie nodig is, zoals een vingerafdruk, een smartphone-app of een e-mailverificatie. Het doel is eenvoudig: het toevoegen van een extra laag van beveiliging om het moeilijker te maken voor onbevoegden om bij je gegevens te komen.  

Waarom is MFA zo belangrijk?

  • Een veilige IT omgeving voor je organisatie
    Stel je voor, je huis is uitgerust met een geavanceerd slot. Toch weet een slimme dief je slot te kraken. Als je huis is beveiligd met extra beveiligingslagen zoals een alarmsysteem en camerabewaking, wordt de kans op een succesvolle inbraak drastisch verminderd. Op dezelfde manier biedt MFA extra beveiligingslagen voor je IT omgeving. Zo verlaag je de kans op succesvolle cyberaanvallen, phishing en datalekken.

  • Maak het je gebruikers zo makkelijk mogelijk
    MFA verhoogt de beveiliging zonder afbreuk te doen aan het gebruiksgemak. Veel moderne MFA-systemen zijn zo ontworpen dat ze naadloos integreren met bestaande inlogprocedures. Het goedkeuren van een pushmelding op je telefoon is bijvoorbeeld aanzienlijk sneller dan het moeten onthouden van een ingewikkeld wachtwoord.

  • Voldoe aan GDPR en andere regelgeving
    MFA is essentieel voor bedrijven die aan strenge dataveiligheidsregels moeten voldoen, zoals de GDPR in Europa. Het toont namelijk aan dat je organisatie serieuze stappen heeft ondernomen om persoonlijke en gevoelige informatie te beschermen.

 

Geen luxe, maar noodzaak
Tackle cyberaanvallen met MFA

In onze digitale wereld zijn de risico's op cyberaanvallen reëel en groeiend. Je organisatie wordt niet meer gevraagd "of," maar eerder "wanneer" ze aangevallen zal worden. Daarom is multi-factor authenticatie een essentieel wapen om de IT-omgevingen van onze klanten te beschermen. MFA is geen luxe, maar een noodzaak in het moderne bedrijfsleven. Het is een investering in jouw toekomstige veiligheid en die van je klanten. 

Het implementeren van MFA in jouw organisatie

Overweeg bij het implementeren van MFA in jouw organisatie altijd een oplossing die aansluit op jouw IT-infrastructuur. Houd in gedachten dat een te ingewikkeld systeem kan leiden tot frustratie en weerstand onder jouw personeel. Zorg er bovendien voor dat iedereen het belang van MFA begrijpt en bekend is met de juiste gebruikswijze. 

SCALE IT: Jouw partner voor veilige IT

Bij SCALE IT erkennen we de uitdagingen waarmee jouw organisatie te maken heeft. Wij zorgen ervoor dat jouw IT-omgeving veilig is, terwijl we ook zorgen dat je medewerkers eenvoudig en efficiënt kunnen (samen)werken. Onze IT-specialisten weten precies hoe ze dit voor jou kunnen realiseren! Wil je ontdekken hoe we de beveiliging van jouw IT kunnen versterken zonder concessies te doen aan de gebruiksvriendelijkheid?

Maak dan een afspraak met onze Customer Advisor, Daniel.

Neem contact op

Meer interessante artikelen

Laat je inspireren
Daniel von Kriegenbergh
Chief Customer Advisor

Klaar voor de volgende stap?

Het begint allemaal met een goed gesprek. Over ondernemen, niet over IT. Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Ik kom graag met je sparren.