IT servicedesk

Wanneer je tegen IT problemen aanloopt wil je dat je snel weer up-and-running bent. Niets is zo frustrerend als IT storingen, printers die het op cruciale momenten begeven of bestanden die zoek raken in de cloud. Dit is waarom een sterke IT servicedesk essentieel is voor jouw organisatie. Maar wat doet een IT servicedesk(medewerker) precies? Welke soorten zijn er? En wat zijn de voordelen van het inschakelen van een externe IT servicedesk?

Piet Baarssen op laptop

Alles wat je moet weten over de IT servicedesk

Wat doet een IT servicedesk?

De IT servicedesk is verantwoordelijk voor het ondersteunen en oplossen van IT gerelateerde problemen binnen je organisatie. Ze beheren de IT systemen en apparaten, zijn bezig om problemen op voorhand te signaleren en bieden ondersteuning aan gebruikers bij vragen en problemen. Werknemers die tegen storingen aanlopen tijdens online werkzaamheden worden snel geholpen en kunnen daarna direct weer aan de bak.

Welke soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten IT servicedesks, elk met hun eigen focus en expertise.

  • Interne IT servicedesk: Dit is een afdeling binnen een organisatie die verantwoordelijk is voor het ondersteunen van interne medewerkers met IT-gerelateerde problemen. Ze kunnen op de locatie direct helpen met het probleem.
  • Externe IT servicedesk: Dit is een IT bedrijf dat IT servicedesk diensten op afstand aanbiedt aan bedrijven die deze in-house niet hebben.
  • Specialistische IT servicedesks: Dit zijn IT servicedesks die zich richten op specifieke technologieën en/of industrieën.

Waarom een externe IT servicedesk inschakelen?

Het inschakelen van een externe IT servicedesk biedt verschillende voordelen voor MKB organisaties. Ten eerste biedt het een betrouwbare en efficiënte manier om technische problemen op te lossen. Dit zorgt ervoor dat jouw medewerkers zich kunnen concentreren op hun eigen werkzaamheden, zonder tijd te verspillen aan het oplossen van technische problemen. Daarnaast biedt een externe IT servicedesk vaak toegang tot de nieuwste technologieën en expertise, wat kan leiden tot verbeteringen in de IT-infrastructuur en de productiviteit van jouw organisatie. En er zijn nog meer voordelen!

De SCALE IT Servicedesk

Benieuwd hoe onze IT servicedesk jouw organisatie kan ondersteunen?

Twee handen geven elkaar een boks

Wat doet SCALE IT?

Bij SCALE IT bieden we bedrijven de mogelijkheid om hun IT servicedesk uit te besteden. Ons team van IT specialisten heeft veel ervaring met het oplossen van IT-problemen. Onze IT servicedesk is 24/7 beschikbaar en gespecialiseerd in diverse technologieën. Kortom, blijf je concentreren op je kernactiviteiten terwijl wij je IT problemen oplossen! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan een IT-sparringsessie met ons in. Tijdens de vrijblijvende IT-sparringsessie bespreken we jouw uitdagingen en krijg je een IT advies op de hoofdlijnen. Heb je een vraag voor ons? Neem dan contact met ons op.

Kom met ons sparren!